David Archuleta on 26-vuotias ja juuri julkaissut viidennen albuminsa, ”Postcards in the Sky”, mutta kertoo hänen palvelutyönsä Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon lähetyssaarnaajana olevan tähänastisen elämänsä kohokohta.

”Se muutti elämäni niin suuresti,” hän kertoi hiljattain eräälle filippiiniläiselle toimittajalle. ”Tulen aina olemaan kiitollinen siitä. Se oli hienoin asia, jonka olen elämässäni tähän mennessä tehnyt.”

Archuleta, entinen American Idol -laulukilpailun kilpailija, matkusti hiljattain Filippiineille, missä hän on esiintynyt vuodesta 2012. Gmanetwork.com-sivuston mukaan hän antoi siellä ollessaan median edustajille haastattelun, jonka aikana hän kertoi muun muassa viihdealaan liittyvistä asioista, hänen kaksivuotisesta lähetystyöstään Chilessä ja kuinka se on auttanut häntä kasvamaan.

Kun häneltä kysyttiin, miksi hän päätti jättää musiikin lähetystyön vuoksi, Archuleta myönsi päätöksen olleen vaikea ja pelottava, mutta se opetti luottamaan Jumalaan.

”Luulen, että joskus Jumala pyytää meitä tekemään asioita, jotka vaikuttavat kaikista muista typeriltä. Hän saa sellaisiin asioihin järkeä, joissa ei maailman silmissä ole yhtään järkeä,” Archuleta kertoi artikkelissa. ”Joten minun piti luottaa siihen. Kysyin itseltäni: Jos menettäisin kaiken, olenko siltikin halukas tekemään tämän?”

Utahin kasvatti puhui myös muista asioista, joita hän oppi lähetystyönsä aikana.

Ollessani lähetystyössä Chilessä, minulla ei ollut pääsyä sosiaaliseen mediaan. Sain tuona aikana enemmän itsevarmuutta kuin koskaan aiemmin, sillä en jatkuvasti verrannut itseäni muihin ihmisiin. Joskus tarvitsemme taukoja,” Archuleta sanoi. ”Voit jakaa hyviä asioita sosiaalisessa mediassa, mutta meillä täytyy myös olla voimaa ja halua laittaa puhelin välillä pois. Joskus myös pelkäämme jäävämme paitsi jostakin, mutta tiedättekö, minä tein sen. Ja todella löysin itseni.”

Archuletalta kysyttiin myös mielenterveyden ja lasten hyvinvoinnin puolesta puhumisesta, muiden ihmisten odotusten täyttämisestä ja hänen käsityksestään menestyksestä. Koko artikkelin voi lukea englanniksi täältä.

Artikkelin on kirjoittanut Trent Toone ja se on alun perin julkaistu Deseret News -sivustolla. Artikkelin on suomentanut Tanja Robinson.